Saturday, December 6, 2008

BISKUT RANTAI KASIH
















Bahan:

250 gm Butter
450 gm Tepung Gandum
100 gm Gula Halus
30 gm Cornflakes - kisar halus
2 sdm Serbuk Badam
2 bj. Kuning Telur
2 sdm Susu Tepung
1/2 smt Emplex
1 cmt Vanilla

Cara membuatnya:

1. Pukul butter, gula - sampai kembang
2. Masukkan kuning telur, vanilla
3. Perlahankan mesin, masukkan tepung berselang-seli dengan cornflakes, susu, serbuk badam dan emplex
4. Canai. Terapkan acuan bulan sabit
5. Gliskan dengan kuning telur, bakar - sejukkan.

Untuk Hiasan:

2 biji Putih Telur
150 gm Gula Icing
Pewarna dan perasa

Caranya:
Pukul putih telur, gula icing hingga kembang/ pekat. Tambahkan pewarna dan perasa pilihan.

No comments: